Tag Archives: program blogger

DIY : Tempat gantung peralatan menjahit , gunting dan hiasan dengan bajet sangat minima .

By | January 17, 2017

  Assalamualaikum dan hai , apa khabar ? harap semua sihat lah kan .. selain sihat kita juga hidup tenang walaupun sesibuk mana pun. Sejak dah pindah rumah ni mood mendekorasi dan menatarias rumah menjadi-jadi. Sampai tahap guna drill berat tu sendiri , sebelum ni tunggu encik suami buatkan. Sekarang tak tunggu dah. Semangat berkobar… Read More »

Giveaway – Menang Gold Coin 0.5g dari blog puanbee.com

By | April 12, 2016

Assalamualaikum dan hai. Siapa nak menang GOLD COIN 0.5g dari blog puanbee.com boleh lah teruskan membaca. Maaf jika terpanjang buat intro sebab puanbee memang suka tulis panjang-panjang. Saya dah lama pasang niat nak buat giveaway di blog ini. Tapi asyik kelaut ja. Sekarang ada mood rajin sikit. Jadi mari lah tengok syarat-syarat untuk menyertai giveaway… Read More »

Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress

By | March 24, 2016

Assalamualaikum dan hai , tutorial mendaftar iklan ADSense bagi pengguna blog wordpress ini di minta oleh seorang rakan blogger iaitu ciktom. Saya sebenarnya agak malu nak berkongsi , ye lah blog saya tidaklah hebat mana , tapi allhamdulillah dengan tidak menghadiri mana-mana event atau menerima banyak iklan dari adsvertiser Malaysia ni , blog saya masih… Read More »

Comment Luv – Elakkan komen masuk ke kotak SPAM

By | March 6, 2016

Assalamualaikum dan Hai , Apa khabar semua ? Allhamdulillah sejak akhir-akhir ni saya rajin buka blog dan menulis , membaca dan membuat lawatan ke blog rakan blogger lain. Cuma ada yang saya tinggalkan komen ada yang tidak. Bukan tak nak komen , mungkin saya waktu tu blur sedikit jadi tiada kata yang sesuai saya boleh… Read More »

Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016

By | February 28, 2016

Assalamualaikum dan hai, Malam-malam jam 2 pagi ni nak menulis tentang Hosting Terbaik Untuk Blogger 2016 . Saya seorang pelanggan ye. Bukan penjual tetapi jika berminat nanti boleh lah klik link di bawah. Nak cerita kan saya dah guna hosting serverfreak ni dulu tetapi saya tukar konon-konon nak murah sikit. Tetapi rupanya ada bias terhadap income blog… Read More »

Azam 2016 – Saving Emas

By | February 25, 2016

Assalamualaikum dan hai .. Dah nak masuk bulan 3 2016 dah kan ? saya baru nak cerita pasal azam. Okay la.. dari tak ada azam langsung. Dulu-dulu tak berapa ada azam sangat. Sekarang  ni umur dah pun makin meningkat anak-anak makin membesar. Sekarang ni baru terasa , banyak nya nak pakai duit untuk sekolah anak-anak.… Read More »

Simple. Diy Sendiri Sarung Tablet Kesayangan.

By | February 15, 2016

Tablet samsung saya dah tua. Saya beli pada tahun 2013.. Masih berkeadaan elok sampai sekarang. Dulu – dulu ada meragam sikit-sikit. Tetapi sekali format pada 2013 tu terus elok sampai sekarang. Rezeki sungguh. Tetapi sekarang ni adalah zaman di mana , kau akan rasa kedekut sangat nak laburkan duit untuk beli sarung tab. Biasa nya… Read More »

Review Buffet Ramadan 2015 – CASA OMBAK AMPANG KUALA LUMPUR

By | July 4, 2015

Allhamdulillah , di jemput untuk merasa buffet di bulan ramadan pada tahun ini. Agak sedih tahun ni. Berpuasa dan berbuka tanpa suami kesayangan. Semoga tuan tanah yang jemput di murahkan rezeki. Anak-anak memang seronok dapat berbuka di buffet sekali sekala. Bukan tak boleh bawa , tapi memang susah dan tak selesa sikit keluar malam bersendirian… Read More »