Tag Archives: jalan – jalan cari makan

Makan ala shell out "seafood" di Melaka.

By | December 21, 2015

Allhamdulillah merasa maka shell out , saya sebenarnya cadang nak buat sendiri di rumah , konon-konon tunggu suami balik baru buat , tapi mana tahu suami yang berada di kejauhan pun merasa teringin nak cuba makan seafood ala-ala shell out ni. Tak pa lah kita pun … ” mata yang mengantung di sorongkan bantal ,… Read More »

Kari Kepala Ikan Kampung Attap KL ( Restoran ZK)

By | April 21, 2014

Ada orang tu rindu masakkan kari kepala ikan. Hari pertama balik dari Jakarta dia bawa keluarga makan kari kepala ikan di Restoran ZK di Kampung Attap Kuala Lumpur. Kalau dah telanjur singgah KL tu boleh lah pekena kari kepala ikan di sini. Mazidul Akmal Sidek pun pernah tulis tentang kari ni di dalam blog beliau.… Read More »

Makan Ketam Kulit Lembut

By | June 11, 2011

Ermmm petang yang mendung ni sesekali makan ketam kulit lembut pun best juga!… korang pernah tak makan ketam kulit lembut ? alaa ketam yang diorang tangkap pastu potong kaki nya .. bila kaki ketam tu nak tumbuh balik , ketam akan salin kulit .. erm ntah betul ke tidak ni .. abang long yang cerita… Read More »

Char Kuey Teow Best Di Gombak

By | June 4, 2011

Salam Bahagia 🙂 Nak share dengan korang tempat paling best tuk layan char kuew tiaw ..memang sedap lah makan disini , tapi tu lah …saya tahu makan dan order je tak ingat pulak jalan nk kesana dan nama kedai tu haaa mcm mana nk share ni , tp tk pe nanti saya pergi lagi saya… Read More »