Hari ini 20 mei 2021 – kes covid19 tertinggi dan kes kematian tertinggi di rekodkan

Kes positif harian (6,806) hari ini adalah tertinggi pernah dilaporkan. KKM menjangkakan kes positif harian akan terus meningkat. Aku rasa akan menigkat jugak. Memang susah dah nak turun dengan keadaan orang yang degil yang nak jugak beraya di kampung hari tu. Alahai tak tahu nak kata apa dah. Hari ini sekali lagi kes kematian tertinggi direkodkan iaitu 59 kematian. Tak risau ke ? Aku duduk di selangor ni makin risau , kami dalam keluarga hanya suami je yang kerap keluar kerana bekerja , bekerja pula bidang essential…
COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

Masaalahnya , aku baru hantar anak ke asrama petang tadi , petang 16/1/2021. Lepas tu apa ? menggelabah tenuk jadinya. Dari Selangor ke Teluk Intan. Sudah lah susah nak kena buat surat rentas negeri bagai. Kerana hantar anak back to back tak singgah mana-mana tak rehat sekejap pun di mana-mana , tayar kereta pancit uiiii .. sebab kejarkan waktu. Covid oh covid. KUALA LUMPUR :Ā Kementerian Pendidikan (KPM) mengumumkan sesi persekolahan secara bersemuka yang dijadualkan bermula 20 Januari di seluruh negara ditangguhkan berikutan keadaan semasa jangkitan COVID-19. Menurut…
i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1

SYARAT PERMOHONAN i-SINAR KWSP Permohonan mulai 1 disember 2020Permohonan HANYA boleh di buat secara online , melalui telefon atau komputer peribadi ahli. Berumur 55 tahun dan ke bawahAhli atau pencarum yang diberhentikan kerja atau ditangguh bayaran gajiAHLI AKTIF KWSP : MEMPUNYAI SEKURANG KURANGNYA 1 CARUMAN MULAI MAC2019 SEHINGGA FEBUARI 2020.Tiada caruman dalam tempoh 2 bulan semasa permohonan Awak semua faham tak ? kalau sebelum mac 2019 tidak berkerja bermaksud akaun kita memang tak aktif pun , so tak layak lah. Tapi saya nak cuba jugak lah mohon.…