bandung

Bandung dari mata saya

Sekadar perkongsian apa yang saya lihat di Bandung. Nak cari kedai makan je pun. Baby syamim tak sihat waktu ni , memang kami tak berjalan di tempat popular pada hari pertama kami di bandung dek kerana baby syamim demam. Lepak di hotel. Sarapan di hotel sampai petang keluar cari kedai makan. dan pemandangan Bandung … …

Bandung dari mata saya Read More »

Indah Nya Tangkuban Parahu di Bandung

Tangkuban Parahu Bandung. Tangkuban parahu bermaksud parahu terbalik . Ada kisah dongeng merujuk kepada bukit yang berbentuk perahu tebalik. Bukan gunung berapi itu. Tetapi saya lebih tertarik untuk melihat dan merasai suasana berada tempat gunung berapi dan melihat sendiri . ” Sesungguhnya ALlah Maha Mencipta dan alam ciptaanNya ini sungguh indah dan unik sekali. “ Hanya …

Indah Nya Tangkuban Parahu di Bandung Read More »

Pengembaraan ke Bandung dengan anak-anak

Perkahwinan jarak jauh. Banyak kisah yang tak terduga. Siapa sangka saya akan ke Bandung hanya dengan anak-anak tanpa orang dewasa lelaki ? ke luar negara tu. Emak saya punya lah risau. Saya langsung tak dapat bayangkan. Dua hari suami mengajak saya bertemu di Jakarta. Saya menolak dengan pelbagai alasan. Hari ke – 3 saya berbincang …

Pengembaraan ke Bandung dengan anak-anak Read More »