Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog

:):):)Segmen review akan berlangsung selagi ada permintaan , dan blog korang akan di review mengikut ketentuan masa lapang puanbee, ok tak ???:):):)
Salam Bahagia Semua πŸ™‚
Setelah berfikir dan berfikir dan berbincang bee nak adakan satu segmen untuk blog puanbee.com , oleh kerana bee nih blogger sepenuh masa maka bee banyak masa terluang yang boleh digunakan untuk beramah tamah dengan blogger-blogger lain..

Siapa nak join segmen bee ? boleh lah tinggalkan url blog korang di tempat komen ini sahaja, jangan shoutbox tu yer..bee buat-buat tak nampak nanti tak tau..Kenapa mesti ada syarat begini ?? Disebab kan bee pernah buat review blog ni di blog lama ) bee jadi dah ada pengalaman dulu bee review je blog sesiapa pun yang menjadi follower bee , bee anggap hadiah buat follower tapi ada yang suka dan ada yang tak suka jadi lebih lah baik bee buat syarat begini , siapa yang nak di review bee review kalau tak nak tak perlu lah bee review kan ? blogger lain tak sakit hati dengan bee dan bee pun tak de lah rasa bersalah sangat πŸ™‚

tag2

Syarat penyertaan adalah :

 

1- Terbuka kepada follower puanbee.com sahaja.
2- Buat satu entry bertajuk “segmen bersama puanbee.com”
3- Letakkan banner di atas dalam post dan juga di sidebar korang sehingga blog korang di review , kalau selepas blog korang dah di review korang nak buang banner di sidebar tu okey bee tak kisah ! πŸ™‚
4 -Tulis je lah apa-apa pun dalam post tersebut tak kisah.
5 – Yang paling penting korang setuju untuk bee menyentuh apa-apa sahaja yang bee rasa perlu di betulkan dalam blog korang.Kalau tak setuju baik jangan demi kesejahteraan bersama πŸ˜›

Kriteria yang menjadi taruahn bee untuk menreview blog korang

1- kedudukan widget/gambar
2 -speed blog dan alexa ranking bee akan serta kan tips sekali.
3- Post korang terdahulu yang bee rasa menarik dan patut di ketengah kan.

okey itu saja kalau nak tengok contoh boleh geledah blog bee di bahagian sitemap banyak dah yang bee review sebenarnya , tapi ini blog baru kita mulakan baru , segalanya baru..

ingat namaku bee , bukan a, bukan c , dan bukan d..haha terima kasih pada akk k-poh..

Senarai perserta :

1-!
2-!
3-!
4-!
5-!
6-!
7-!
8-!
9-!
10-!
11-!
12-!
13-!
14-!
15-!
16-!
17-!
18-!
19-!
20-!
21-http://cetusanhati.com/personal-life/segmen-bersama-puanbee-com
22-http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
23-http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/salam-yuhooolss-wahh.html
24-http://www.rafinamimi.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
25-http://threeq-threeq.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
26-http://unmebecomeus.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom.html
27-http://pondokkecilku-ibu.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html
28-http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
29-http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/segmen-bersama-puanbeecom.html
30-http://puanbee.com/segmen-puanbee-review-blog-lorna/
31-http://www.tetikusrusak.net/segmen-bersama-puanbee-com/
32-http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/segmen-bersama-puanbeecom.html
33-http://misslyzeer.blogspot.com/2011/08/segmen-bersama-puanbeecom-review-blog.html

Show 161 Comments

161 Comments

  1. puan kutu

    macam bes jer..nk join bley kan?kembarmu br dua bulan berblog..masih byk yg perlu belajar..:)

    • admin

      boley boley loh tak kan baru 2 bulan ? npk cam dah lama jer πŸ™‚

  2. echah mashuri

    wahh…sis beee…huhuh..malu nak join lah.!:)

    • admin

      malu ke tak nak ? haa apa nk dimalukan ?? ish salah satu cr nk promosi blog nih πŸ™‚

        • admin

          jom join , buat satu post kak hee tapi WP bee tk cukup khatam lg ni heee….tapi bee leh promot blog je lah !..

  3. puan kutu

    Oh puanbee..adakah sy yg prtama join?

    tq yer..:)

  4. salam ziarah bee…yes sis nie sumanje..

    Oh ye..
    kalau ada kelapanagan dan sudi untuk singgah tempat sumanje…
    blog Sumanje Disini
    Thanks …
    Happy blogging….from sumanje a new Blogger

    • admin

      sue akk kenal ue lagi ler heee…napa lama tk npk ? sorry lah skrg akk guna wp , tk de dashboard kadang2 terlepas nk tengok kawan2 update πŸ™‚

  5. shah

    wahhhhhhhhhhhh…. nk jugakkkK!!!! hehhehe

  6. aween

    kak bee…blik klas mlm ni aween siapkan entry tuk join blog review kak bee hokeh!!!.. hehehe….

    • admin

      okeyh aweenn….kalau penat esok pun tak pe…sehari seorang je kak bee review..

  7. kakyong72

    nak Bee review blog kakyong72.blogspot.. tp kalo Bee nak sentuh bab alexa tu.. ehehe., x aci lah sbb url lama baru beraksi dlm 19 hari… so far dah berada di rank 1,6xx,xxx.. tunggu 1 bulan lagi… hehhehe…

    • admin

      heee kak yong blog honeyvsbee pun sama lah dengan kakyong72 tu tp bee dah 6 angka..tk pe tunggu hujung bulan nih cam mana..

  8. aufa

    assalamualaikum puan bee
    aufa nak join segmen puan bee boleh ta?
    huhu

    • admin

      alaa kenapa malu pulak ? ish itu kan blog aje..fikir kan bab positif mungkin lepas tahu kelemahan blog kita , blog kita tetiba jer senang nak dapat traffic kan satu bonus tu πŸ™‚

  9. lin azlina

    wah..bestnya..nk join jugak nnti…dah xlarat bukak mata ni..hehe

    • admin

      haa nati join tak de tarikh tutp lagi tapi rasanya nk buat sampai 100 orang ..ngehhh

  10. hyee kak…………
    saya pun nk join jugak laaa..
    saje jek nk promote blog yg kerdil ni..hahaha :p

    • admin

      boleh buat lah satu post nanti submit url kat sini tau !

    • admin

      ok pancaroba . akk dah ambil link tp tunggu turn yer..sehari satu blog je akk review..

    • admin

      bukan sini lah nun belog satu lagi hee..nak join kena buat satu pos ler yang !!!

  11. akak, berminat la nak join segmen review ni…tapi blog saya takda header lagi…
    tak reti sangat nak buat…boleh join tak? hehe..

    • admin

      eh header tk jadi masaalah mana ada syarat kena ada header tu , join je akk nak review blog tu apa yg sesuai di letak dan tak sesuai di letak kalau semua ok akk akan tolonbg promot blog je lah! heee

  12. Pingback: Ayu Jamal » Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog

    • admin

      orait tunggu giliran yo! hee..terima kasih join segmen akk..

  13. adele

    salam kak bee..
    mcm menarik je..tp skrg tak sempat nak buat posting..
    dah ada masa skit lg sy join ye..
    smpat ke kak bee buat review utk smua blog ni? πŸ™‚

    • admin

      sempat je adele, hee jangan lambat2 sgt tau nanti kalau ramai kak bee stop dulu segmen ni, nampaknyer penyertaan makin bertmbah πŸ™‚

    • admin

      sama-sama ..tunggu yer…setiap malam antara 7-10 malam keluar lah review..

        • admin

          ok boleh aja..kenapa tak langgan je email komen di bawah tempat komen tu lg senang heee

  14. salam..puan bee…sy join da segmen ni…malu ade kot..huhu salam

    • admin

      jangan malu-malu haa..kalau nk tengok blog kemas dan sempurna join je dengan bangga πŸ™‚

    • admin

      ok syada , tunggu turn lah yer ..nanti jgn nangis tau πŸ™‚

      • syada

        hehe..nanges dlm aty je kowt. eheheh πŸ™‚

    • admin

      orait lana , thanks yer tunggu lah giliran tu yer..ramai lah pulak ekee

  15. Pingback: Blog review - Puan Bee Dot Com | Blog Berita Online

    • admin

      eheheee..thanks banyak wow berita nanti kalau tk lupa akk wat post tentang nih..

  16. Pingback: Segmen Bersama puanbee.com | CetusanHati.com

  17. cik sue

    menarik…cik sue dah join Puan Bee… =D

  18. mrs.sabri

    sempat ke tak nak join ek..esok nak buat entry..hehehe

    • admin

      join lah kak , hehe nanti bee tutup lah , lepas abis review baru buat giveaway kihkih…

      • mrs.sabri

        nak buat la ni..hehe..biarlah lambat asalkan selamat..hihi πŸ™‚

  19. Ali ridha

    bab reviu ni aku bukan la pakar sangat.
    tetapi kalau nak cuba tu.boleh juga
    la sekali-sekala tu.

  20. mrs.sabri

    entri siap..!! hehe.. SEGMEN BERSAMA PUANBEE.COM

  21. Fieda

    Salam ya Puan Bee…

    Saya berminat nak join segmen ni. Nanti jemputlah jenguk ya ke blog saya yang tak seberapa itu…:)

  22. full time blogger ye?? bestnya .. mesti puan bee byk masa, kan. kakchik ni terkial2 mencari masa berblog. jeles arr kat full time blogger nih. hihi

    • admin

      full lh jugak selain aktiviti di rumah blogging je kerjanya sampai kombang montot nih byk duduk kihkih..kak cik kan kerja lain lah ceritanya…

  23. reviewla plak blog yang hampeh ni bee..sobsobson dah melutut kat kaki dah nie..tolong hamba tuan hamba..

    • admin

      huhu jangan melutut weh mummy nanti hilang comey hehee..tk per bee review cepat buat post n submit sini yer..bee review tp kena tunggu lah ramai tu , bee kena adil hehee…leh jadi PM tak wee..

  24. shah

    kak bee, nak tya, camna nk buat related post kat bawah entri kita? hmmm

    sy budak baru…. masih lemah~

    • adei dah tutup pun review nih ..wee tapi tkpe lah akk buat kan jugak πŸ™‚

  25. 2 mggu lg insyaAllah blog Lorna ada makeover…so nnt bee wajib review wokei ;p
    paksaan nih…ekekeke….

    • wow sapa make over tu lorna ? haha kalau make over mesti lah cantik dn perfect kan πŸ™‚

      • Lorna

        tak tentu lagi cantik ke idak ;p memasing yer mata yg memandang kan πŸ™‚
        ehehe….nk wat sendiri idak ler tp hrp dgn bantuan yg pakar sket leh memuaskan hati Lorna nih ;p
        ok bila dah ready nnt, sila pn bee review ya!
        nk dgr gak komen2 dr pn bee kita yg rajin neh…

        • insyallah bee coba review hahaa..biasa blog wp nih tk de yg silap sebab semua kemudahan tersedia lain dgn blogspot tu..

  26. Firdaus Kasim

    puan, blog sy dah review? hehe

    This is my latest entry :
    Blogger Popular Sombong?

    • kalau belum ada done kat hujung tu belum ler..hee maaf bz sikit skrg nih kalau dah review akk hantar url ke blog awk yer..

  27. MUMMY KONPIUSLAH BEE OI NI REVIEW YANG MANA PLAK??HARI TU DAH REVIEW KER BLOG MUMMY??YANG NI SECOND REVIEW KER?

    • mummy jgn kpmlius yg hari tu lah nih bee update balik, biasa lah bee tarik pengunjung tu taktik tu mummy ..

    • maceh join , ambik banner baru lah yer , photobucket tengah gelong tu πŸ™‚

  28. kaka1407

    wow…memang mendapat smbutan mnggalakkan…kompom akak bleh masuk calon blogger popular…haha…

  29. Pingback: Segmen bersama puanbee.com | 1 PicTure 1000 sTories......

  30. juanita

    Salam PB,

    Saya da cube letak banner tu kat sidebar. X jadi la..

  31. syada

    lagi 4 belog baru belog syada direview ke… heee πŸ™‚

  32. PN, tak tahu nape, Sya dah copy code untuk banner tu, tapi tak keluar pun banner tu kat sidebar blog. napa ek?

    • cer tengok code tu ada tanda ” semua tu kena tukar yg asal sbb blog PB ada copy protect , tak tahu cara nk disable nya huhu

  33. razis

    kak bee. jgn lupa baca review saya yer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.