Nak staycation sejurus selepas habis PKP , Boleh tak ?

Assalamualaikum , hai hai ..kena kecam tak kalau nak pergi bercuti di masa pandemik covid ni ? Alaa korang pun sama je dengan aku kan , semua dah rasa nak hidup macam dulu balik kan? Aku baca lah facebook hangpa . Masa ni aku dah buat buat sibuk survey dah merata-rata cari port untuk staycation …

Nak staycation sejurus selepas habis PKP , Boleh tak ? Read More »

Vitamin C 1000mg plus zinz 10mg cap watson

Saya demam , pada zaman dunia di landa wabak pandemik Covid 19 yang gejalanya adalah DEMAM , SELESEMA , BATUK DAN LEMAH SENDI SERTA ADA YANG HILANG DERIA BAU. Aku menjadi takut sendiri kenangkan anak-anak seramai 5 orang. Yang paling kecil masih menyusu dan special sikit , umur 3 tahun masih belum pandai bercakap serta …

Vitamin C 1000mg plus zinz 10mg cap watson Read More »

Wanita tanpa rahim (simptom MRKH) yang jarang berlaku

Drama bersiri Rahimah tanpa rahim lakonan Azlee Khairi, Puteri Aishah, Hafidz Roshdi dan Ezzaty Abdullah yang mula ditayangkan pada 21 januari 2021 ‘diperlekehkan’ berikutan judulnya yang dikatakan tidak sesuai. Jika tidak tahu berkenaan wanita tanpa rahim ini boleh lah mula cari info di google atau youtube , atau tengok video luahan seorang pesakit MRKH di …

Wanita tanpa rahim (simptom MRKH) yang jarang berlaku Read More »

COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

Masaalahnya , aku baru hantar anak ke asrama petang tadi , petang 16/1/2021. Lepas tu apa ? menggelabah tenuk jadinya. Dari Selangor ke Teluk Intan. Sudah lah susah nak kena buat surat rentas negeri bagai. Kerana hantar anak back to back tak singgah mana-mana tak rehat sekejap pun di mana-mana , tayar kereta pancit uiiii …

COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM Read More »

Cara cancel booking hotel di Agoda.com

Sedihhhhhh .. maklum lah aku ni dah lama tak berjalan , lama gila. Sebelum pandemik covid lagi. Kemudian kena PKP , PKPP , PKPB , PKPK pun kena. Selepas berbincang dengan suami. Kami merancang hendak tidur di The Orient Star Resort Lumut semalam dan menikmati bau udara pantai sehari , kemudian hantar anak ke Teluk …

Cara cancel booking hotel di Agoda.com Read More »

Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun

Terkejut saya tengok ada website yang menawarkan renew ssm secara online dengan harga RM140 beberapa hari lepas. SSM atau sijil pengesahan perniagaan yang di keluarkan oleh SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA itu berharga RM60 sahaja jika pergi kaunter. Dan RM70 jika renew di website sah mereka. Yang lain sah atau tidak saya tak tahu. Jika nak renew …

Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun Read More »

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1

SYARAT PERMOHONAN i-SINAR KWSP Permohonan mulai 1 disember 2020 Permohonan HANYA boleh di buat secara online , melalui telefon atau komputer peribadi ahli. Berumur 55 tahun dan ke bawah Ahli atau pencarum yang diberhentikan kerja atau ditangguh bayaran gaji AHLI AKTIF KWSP : MEMPUNYAI SEKURANG KURANGNYA 1 CARUMAN MULAI MAC2019 SEHINGGA FEBUARI 2020. Tiada caruman …

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1 Read More »

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang …

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti Read More »

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama

Assalamualaikum , hari ni saya nak share dengan korang cara untuk menjimatkan apa-apa sahaja yang boleh jimat di rumah kita. Tak perlu beli kain untuk dapatkan sehelai sarung bantal yang cantik , korang boleh gunakan kemeja lama suami korang dah terus jahit jadi sarung bantal. Saya dah sediakan video di yotube jemput tengok atau subcribe …

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama Read More »