Cara redirect follower dari blog lama ke blog baru

Redirect follower ni bukan sahaja untuk sesiapa nk tukar ke blog baru yer…ia nya juga boleh digunakan apabila korang nak tukar url blog , atau korang nak pindah dari blogspot ke wordpress , atau blog korang kena hack dan korang nak redirect follower lama tu ke url baru ..cara nih satu – satunya k , sebelum nih saya tak tahu juga ..tapi saya google dan tanya2 pada orang yg lebih berpengalaman ..

langakah pertama :

Pergi ke google friend connect Dan korang ikut step2 yang ada dalam nih ….. itu je …haaa bee buat entri nih atas permintaan sebenanrnya kang ada lah yg cakap PB belagak ..wekkk!

Please follow and like us:

Author: Puanbee

Ibu kepada 5 orang anak , Work at home mom ( WAHM ) sebagai tukang jahit. Berumur 35 tahun , sentiasa mempunyai semangat yang tinggi. Suka " cari " kerja. 😍

25 thoughts on “Cara redirect follower dari blog lama ke blog baru

  1. Whoa, best nih! Kalau ler leh redirect blog yg ada folower riban2 tuh..hahaha

    Pengguna Blogspot maybe ada yg xfhm sbb diorg juz pilih n drag jer widget folower tuh ke blog..esp newbie

  2. 2-3 thn lepas kak sya wat jugak camtu…sempat guna beberapa bulan je..pastu error…hilang semua follower…tak tahu kenapa..maybe masa tu google sdg dlm proses upgrade kot…

    lepas tu mmg tk usik dh bhgn tu… tp still blh export follower..cuma guna cara yg berbeza…setting di blogspot…buat redirect…secara automatik follower pun akan export sama…

  3. terer la bee nie.. banyak betul bee tau.. apa2 pun blog bee dah jadi blog rujukan saya la.. terima kasih..

  4. hurm..hanie dah lama dah tau benda ni dan dah buat..tp ada masalah sket bile view gune IE .. kekadang widget tu takmo kelaur…tensi2 … akibatnye byk kehilangan follower baru lah juge..deme nk follow tp xjumpe widget..apeke hal nyer?

    kat situ dia dah sebut kan…klu tukar link blog,akan m’ganggu fungsi servis 3rd party … takperlah..kubukan nk kejor follower :p

  5. salam..kak, saya baru buat blog baru guna emel yg sama. step2 yg atas tu suma dah faham, cuma yg last skali yg copy code tu x faham. yg tu ntuk blogger ke wordpress je kan? so kalo blogger ke blogger gak nak wat camne ea?

  6. oo.. camni ke. tapi kalau tgk, link google connect yg puan bee bagi tu dah lain.. dia direct ke page yg entah kemana, lain dari yg puanbee tunjuk. mungkin google dh ubah.. emm

  7. Assalamualaikum puan bee.. saya nak tanye laaa.. google friend connect da rosak ke??? sebab saya nak pndahkan follower saya tapi dia kate “We were unable to handle your request. Please try again or return a bit later.”.. nape ek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.