Uncategorized

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang …

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti Read More »

Bag periuk noxxa lagi – Belajar menjahit pula

Tak pernah pula bercadang untuk jadi cikgu. Tapi hari ni jadi cikgu kepada kakak sendiri untuk jahit bag periuk noxxa di sebabkan permintaan bag periuk noxxa semakin banyak. Jadi kita kena ada lah pembantu. Allhamdulillah. Rezeki anak anak sentiasa ada. Allah S.W.T dah janji kan ? siapa yang rajin berusaha dia akan dapat hasilnya.  Jika …

Bag periuk noxxa lagi – Belajar menjahit pula Read More »

Minyak wangi berjenama

Assalamualaikum , apa khabar ? ni bukan nak cerita sangat pasai minyak wangi berjenama. Saya tak pernah beli minyak wangi berjenama sebab nya mahai ya ampun. Tapi kan .. bila kau jalan-jalan lah area klcc ke.. kau bau orang-orang yang kerja pejabat di situ. Wangi ya ampun. Suka je bau diorang. So saya teringin lah. …

Minyak wangi berjenama Read More »

Allhamdulillah – Mohamad Adam Rizqi

Allhamdulillah , memori tercipta apabila selamat melahirkan anak ke lima kami. Selamat datang Mohamad Adam Rizqi. Masa berlalu cukup pantas . Petang sakit pinggang sikit , ibu sempat menjahit lebih 50 getah rambut. Kemudian pergi hospital sungai buloh. Esoknya adam selamat di lahirkan. Normal dan ada sedikit jahitan. Allhamdulillah selamat walaupun ada sedikit kompilasi. Adam …

Allhamdulillah – Mohamad Adam Rizqi Read More »

Mendaftar anak masuk sekolah tahun 1 ( 2020 ) dan pra sekolah tahun ( 2019 )

Akhirnya … ibu dah ada line internet untuk mendafatra syamim ke PRA sekolah tahun 2019 serta daftar untuk masuk ke tahun 1 pada tahun 2020. Ya Ampun susah kemain tak ada internet yek. Nak update blog. Bayar bil , submit link ke client , update bisnes ibu. Kewangan ibu tengah tenat-tenat sangat-sangat. Ayah dah kerja …

Mendaftar anak masuk sekolah tahun 1 ( 2020 ) dan pra sekolah tahun ( 2019 ) Read More »

Apa yang di takuti semasa mengandung – klinik gigi kota damansara

Assalamualaikum , hai .. apa khabar semua ? haaa siapa setuju jika saya katakan .. salah satu masaalah atau sakit yang akan datang semasa mengandung dan sangat di takuti oleh ibu mengandung biasanya …. ialah sakit gigi. Ya ampun … semasa mengandung kalsium amat di perlukan oleh ibu megandung untuk pembentukan tulang janin. Jika tak …

Apa yang di takuti semasa mengandung – klinik gigi kota damansara Read More »

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada …

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit Read More »