Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN.

Ingat! Tarikh akhir submit e-filing borang B pada 31 Ogos 2020 ni, masih sempat lagi! kepada para usahawan atau peniaga kecil yang hendak declare pendapatan dan teringin sangat nak jadi pembayar cukai tetapi bajet ala-ala je , nak upah orang takut mahal. Nak buat sendiri takut salah. Saya nak rekomenkan sistem AES ini. Sebelum ini … Read moreCara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN.

Case sanitizer keychain bersulam nama material PVC

case sanitizer keychain sulam

Kisah terhasilnya case sanitizer bersulam nama. Semasa dalam PKP , saya buat kerja gila sikit. Dalam orang duk bajet bajet duit , saya pula beli mesin sulam. Dan ini adalah hasil mesin sulam itu. Saya buat dan jual untuk recover modal beli mesin sulam. Macam tu lah kalau kita berniaga tanpa suntikan modal dari siapa-siapa.Hasil … Read moreCase sanitizer keychain bersulam nama material PVC

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade

Haiii , post ini untuk mereka yang memerlukan anduh tangan atau arm sling. Kebayakkan pelanggan saya mencari di google bila anak kecil mereka mengalami kemalangan sehingga menyebabkan tulang tangan retak atau patah. Dan size kanak-kanak agak susah nak dapat kan ? so duluuuu ada customer minta saya jahitkan so saya dah jahit mana tahu anduh … Read moreAnduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade

Baju merdeka 2019 – tempahan

Baju merdeka

Tahun ni tak banyak jahit baju merdeka , sebab nya bertembung dengan raya haji. Tak sempat jahit banyak-banyak. Lagi pula anak-anak sedang sibuk study untuk peperiksaan besar mereka. Jika saya pulun menjahit anak tak sempat belajar di rumah sebab kena jaga adiknya. So ada la beberapa pasang dalam 5 pasang sahaja. Boleh lah jenguk di … Read moreBaju merdeka 2019 – tempahan

Sarung ironboard philips dan sarung tali iron

Allhamdulillah siap satu. Kain japanese cotton , span tebal 0.5inci , kain linning kalis air dan haba , getah jerut keliling. Cover tali pula ada velcro. Untuk elakkan wayar iron berbulu.  kalau berminat .. jangan lupa whatsapp saya terus.  Sebenarnya boleh minta size papan iron anda kecil ke besar ke boleh runding.  Terima kasih ?