Life & Style

Telanggar bumper kereta orang , dugaan

Salam Jumaat , semalam telanggar bumper kereta orang sewaktu nak keluar dari parking. Kereta vios pulak tu. Dugaan.. Apa pun dugaan, cabaran, dan halangan dalam hidup, senyum dan diam adalah yang terbaik. Berdoa supaya Allah SWT permudahkan setiap urusan hidup kita. Aaminnn Nanti kita update harga nya. Orang tu minta kita ganti yang original dan …

Telanggar bumper kereta orang , dugaan Read More »

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping

Lama dah kan ada perkhidmatan jurutaip surat rasmi ini. Kalau tengok rata-rata mesti orang yang telah berumur saja yang menaip. Tengok pun ala-ala atuk kita dah. Tanggal 30 ogos 2020 , saya pergi ke Suruhanjaya sumpah untuk membuat surat perjanjian beli rumah mak saya. Rumah tu memang dah nama saya dan mak. Tapi mak jual …

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping Read More »

Jam Gshock original dengan harga murah sedikit dari butik

Assalamualaikum , nak cerita lah suami saya belikan jam gshock untuk saya. #DONEMERIAK. Suami saya peminat jam gshock ni. Dan dia kerja pula tak boleh pakai jam besi untuk keselamatan nya. Sebab kerja beliau bermain dengan chemical dan elektrik. So bahaya kalau pakai jam besi. Dulu dia pernah beli sekali jam Gshock gred kot tapi …

Jam Gshock original dengan harga murah sedikit dari butik Read More »

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Assalamualaikum , saya nak share satu info ni sebab ramai sangat tanya di group facebook macam mana cara nak simpan akaun syarikat untuk hantar ke LHDN dan seterusnya menjadi pembayar cukai. Walaupun bisnes ala-ala sahaja. Saya rasa ramai yang hendak bayar cukai, bukan tak nak bayar cuma mereka tidak tahu caranya kan. Saya pun tahun …

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan Read More »

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi

Dalam berita kata , kalau covid19 naik ke 3 angka PKP mungkin akan di laksanakan semula.Saya berdoa sentiasa harap janganlah. Mungkin tidak memberi kesan sangat kepada mereka yang berduit tetapi sangat berkesan bagi mereka yang berstatus sederhana ke rendah. Dalam keluarga saya sendiri pekerja tapak binaan dan bos kedai grill kini tiada beza. Korang faham …

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi Read More »

Virtual run diary – Malaysian ultra virtual run (62km)

Hai , Assalamualaikum semua. So takdak ada nak update dah blog ni. Makin lama makin mencabar hidup ni , badan pun duk naik bagai di pam pam , tenaga untuk buat semua kerja surirumah , mak dan tukang jahit kemain lemau. Jadi aku tiba-tiba pergi daftar masuk larian yang di panggil virtual run. Jadi Malaysian …

Virtual run diary – Malaysian ultra virtual run (62km) Read More »

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu.

Allhamdulillah baru siap blender semua bahan untuk menumis. Saya kan tukang jahit. Ni dah mula sibuk sebab tempahan raya dan tempahan hari hari , tempahan pukal juga banyak masuk. Nak tolak tak best lah. Rezeki tu. Jadi kita bersedia dan cuba gunakan masa sebaik mungkin. Harap dapat bantuan dan kelapangan dari Allah s.w.t . Semalam …

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu. Read More »

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang

Allhamdulillah. Tahun 2019 ni nak perbaiki apa yang kurang pada tahun 2018. Jadi kita mulakan dengan pergi facial muka agar glowing dan tak kusam. Menampilkan wajah penuh keceriaan gitu. Saya di beri ruang dan masa ” me time ” oleh suami. 5 anak suami jagakan sekejap. Dan saya di hantar ke SPA kecantikkan di DrMedispa …

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang Read More »