Food & Recipe

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang …

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti Read More »

Makan dan masak steamboat di rumah ? Kenapa tidak ?

Assalamualaikum dan hai semua. Amacam hari ni ? Sebenarnya aku dah bosan masak. Hari-hari masak sampai tak tahu nak masak apa. Dan hidup aku ni kelam kabut sikit. Mana nak menjahit mana nak masak. Suami dan anak-anak pulak jenis makan kena makan banyak. Ha ha ha .. mak bertabah je lah. Mungkin aku masak sedap …

Makan dan masak steamboat di rumah ? Kenapa tidak ? Read More »

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu.

Allhamdulillah baru siap blender semua bahan untuk menumis. Saya kan tukang jahit. Ni dah mula sibuk sebab tempahan raya dan tempahan hari hari , tempahan pukal juga banyak masuk. Nak tolak tak best lah. Rezeki tu. Jadi kita bersedia dan cuba gunakan masa sebaik mungkin. Harap dapat bantuan dan kelapangan dari Allah s.w.t . Semalam …

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu. Read More »

Resepi Bihun Sup Utara Dan Cara Buat Sambal Kicap – Sup Ayam

Kali ni saya nak kongsi kan resepi bihun sup utara dan cara buat sambal kicap nya sekali. Kali ini saya gunakan ayam. Saya jarang masak sup daging kecuali jumpa daging yang betul-betul segar sahaja. Anak pun leh suka kan ayam. Jadi menu biasa nya ayam je. Apa yang lain nya bihun sup utara ? setakat …

Resepi Bihun Sup Utara Dan Cara Buat Sambal Kicap – Sup Ayam Read More »