Crafts & Activities

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama

Assalamualaikum , hari ni saya nak share dengan korang cara untuk menjimatkan apa-apa sahaja yang boleh jimat di rumah kita. Tak perlu beli kain untuk dapatkan sehelai sarung bantal yang cantik , korang boleh gunakan kemeja lama suami korang dah terus jahit jadi sarung bantal. Saya dah sediakan video di yotube jemput tengok atau subcribe …

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama Read More »

Mask untuk asnaf

sesiapa nak join boleh lah rujuk info di poster ini.Saya ? insyallah akan di fikirkan. Lagi pun Mask siap jahit dah banyak. Cuma nak bagi anak-anak asnaf pakai pergi sekolah jd saya rasa elok buat kain plain. Dan saya belum ada modal nak beli kain. Tungguuuuu insyallah kalau ada rezeki.

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH

thread spool @ tiang benang

Sajalah kongsi. Bukan apa masa nak beli tiang benang ni jenuh cari perkataan yang sesuai di shoppee tu tak jumpa. Taip search tiang benang sampai bila pun tak jumpa jenis ni. Untuk mesin industri biasa tu adalah. So kalau korang nak beli taiplah THREAD SPOOL.Beli direct china murah je separuh harga dari local seller. Kalau …

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH Read More »

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia

Saya tak ada apa nak cerita pasal life sangat , dah hari-hari duduk rumah saja. Hari-hari menjahit dan fikir makan pakai anak-anak je lah. Tapi ada cerita yang saya happy sangat nak share di blog. Di musim pkp ramai orang update shopping sana sini. Beli pokok dan tak lupa juga ramai suami-suami pening dengan ” …

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia Read More »

Case sanitizer keychain bersulam nama material PVC

case sanitizer keychain sulam

Kisah terhasilnya case sanitizer bersulam nama. Semasa dalam PKP , saya buat kerja gila sikit. Dalam orang duk bajet bajet duit , saya pula beli mesin sulam. Dan ini adalah hasil mesin sulam itu. Saya buat dan jual untuk recover modal beli mesin sulam. Macam tu lah kalau kita berniaga tanpa suntikan modal dari siapa-siapa.Hasil …

Case sanitizer keychain bersulam nama material PVC Read More »

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade

Haiii , post ini untuk mereka yang memerlukan anduh tangan atau arm sling. Kebayakkan pelanggan saya mencari di google bila anak kecil mereka mengalami kemalangan sehingga menyebabkan tulang tangan retak atau patah. Dan size kanak-kanak agak susah nak dapat kan ? so duluuuu ada customer minta saya jahitkan so saya dah jahit mana tahu anduh …

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade Read More »

Raya 2019

Allhamdulillah sempat beraya , allhamdulillah .. masih lagi tak sempat jahit baju raya untuk keluarga sendiri. Semua pakai baju lama Tahun depan insyallah , ibu janji … tengok tapak tangan ibu ni .. hahaha larikkkk Ampun maaf di pinta anak2 ibu dan suami. Nak buat cane .. ibu rempit nak beli mesin idaman. Selamat hari …

Raya 2019 Read More »