Categories
Life & Style

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang

Allhamdulillah. Tahun 2019 ni nak perbaiki apa yang kurang pada tahun 2018. Jadi kita mulakan dengan pergi facial muka agar glowing dan tak kusam. Menampilkan wajah penuh keceriaan gitu. Saya di beri ruang dan masa ” me time ” oleh suami. 5 anak suami jagakan sekejap. Dan saya di hantar ke SPA kecantikkan di DrMedispa […]

Categories
Uncategorized

DIY : Tempat gantung peralatan menjahit , gunting dan hiasan dengan bajet sangat minima .

  Assalamualaikum dan hai , apa khabar ? harap semua sihat lah kan .. selain sihat kita juga hidup tenang walaupun sesibuk mana pun. Sejak dah pindah rumah ni mood mendekorasi dan menatarias rumah menjadi-jadi. Sampai tahap guna drill berat tu sendiri , sebelum ni tunggu encik suami buatkan. Sekarang tak tunggu dah. Semangat berkobar […]

Categories
Uncategorized

Mama Muda Juice : Rahsia Mama Kekal Cergas Sihat Luar Dalam

Assalamualaikum dan Hai .. Nak tahu rahsia mama mama di luar sana dapat kekal cergas sihat luar dalam ? Nak tahu bagaimana wanita yang telah berkahwin menjaga diri sendiri agar sentiasa HOT di hati Abang ? Sesambil tu saya nak ajak korang jadi muda dengan Mama Muda Juice. Saya nak kongsikan satu amalan yang saya […]

Categories
Uncategorized

Sakit mata merah , gatal dan bengkak

Semalam terasa gatal sebelah mata. Terasa ada benda dan ber air sedikit di mata ini , Ku ingatkan termasuk habuk ke apa . Hari ni semasa nak bangun dari tidur mata terasa melekat , gatal dan bengkak. Sahla kena sakit mata ni. Dah lama betul tak nampak sakit mata ni melekat dengan sesiapa pun. Baru […]

Categories
Uncategorized

Cara merawat batuk dengan MADU

Assalamualaikum dan hai , satu – satunya anak lelaki kita sedang batuk dengan teruk. Sebelum ini ayahnya batuk , di ikuti dengan kakak bertiga. Kemudian mak ngah nya. Kemudian Syamim pun terkena batuk. Orang besar tak ada masaalah senang disuruh makan ubat mahupun madu. Tetapi kanak-kanak susah sedikit. Jika ahli keluarga mengalami batuk , saya […]

Categories
Uncategorized

Ubat Ulser Mulut Paling Mujarab

Banyak nya petua dan kaedah untuk ubat kan ulser mulut. Tetapi yang paling mujarab ada satu. Ni pun sebab lama dulu kawan ada berkongsi petua. Ulser mulut sangat memedihkan dan membuatkan kita kelesuan , hilang mood dan terasa macam nak marah selalu. Baru kena ni 2-3 hari. Ingatkan sikit. Rupanya banyak. Jadi kenalah cari petua […]

Categories
Uncategorized

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang […]

Categories
Uncategorized

NURRAYSA – Kelebihan StemCell Feminin Wash

Assalamualaikum dan hai ,  Saya kembali menulis untuk berkongsi pencuci wanita yang sangat best ini. Bagi anda , wanita yang di luar sana pastinya tercari-cari produk feminim wash bukan ? apa kata mai pakat cuba produk Nurraysa pula. Banyak testimoni di terima memuji-muji produk ini. BETUL KE ? kalau nak tahu kena cuba sendiri lah […]

Categories
Uncategorized

Ubat cacing – Bila last makan ubat cacing ?

Bila last makan ubat cacing ? saya teringat nak beli selepas nampak satu posting di facebook yang menjadi viral. Bila dah baca sampai habis , mungkin ada sedikit tanda-tanda anak tu ada cacing terdapat pada laila. Laila 6 tahun , tak mahu makan .. jenuh kita paksa. Perut buncit sikit , muka pucat dan lemah […]

Categories
Uncategorized

SPA DI RUMAH – Aromatheraphy Foot & Bath Salt

Salah satu cara untuk manjakan diri dan rilekskan badan sendiri. Tetapi saya bukan lah seorang yang suka ke SPA , terdapat banyak sebab saya tak pergi salah satunya jimat duit. Aromatheraphy foot & bath salt adalah salah satu produk jenama Sutra. Tetapi jika ada orang belanja saya okey je… Kebaikan yang kita akan dapat apabila […]