Categories
Family

Hari pertama syamim sekolah

Ayah dia ambik hari ni.. alaa syamim .. ” tak nak pergi pra , nak pergi sekolah korang la ( una dgn laila ) ” sebab dapat duit belanja ” bestnya balik awal , laila dgn una balik lambat tak best ” ibu suruh salin baju esok nak sekolah ” laaa.. banyak nya kena pergi […]

Categories
Family

Syamim dah masuk pra 2019

Allhamdulillah , anak manja akhirnya akan berpisah dengan ibu dia. Bukan main susah nak lepaskan syamim ni. Dia manja sungguh. Orang kata anak lelaki lebih manja dari anak perempuan , ya betul sangat-sangat. Saya pun rasa macam tu. Itu sebab orang dulu-dulu jarang mengajar atau menyuruh anak lelaki buat kerja rumah agaknya. Ada lagi orang […]

Categories
Uncategorized

Tips ajar anak berhenti pakai diapers , Kongsi dari pengalaman.

Assalamualaikum dan Hai , yang baca post tips ajar anak berhenti pakai diapers ini mesti lah ibu bapa yang baru nak ajar anak supaya pandai ke tandas dan tak perlu pakai diapers buat kali pertama kan  ? Allhamdulillah saya ada empat  orang anak dan ini kali pertama saya nak beri tips pengalaman ni rasanya. Sebab sebelum ni […]

Categories
Uncategorized

Anak syurga

Satu petang tengah aku ” melayan facebook ” , ternampak satu ucapan berbaur romantik , bersahaja dan mungkin nada kerisauan di tambah dengan tujuan sebenar nak beri tahu keluarga dan rakan taulan tentang status terkini tentang kehamilan si isteri nya. ” SaYang sanGat kAt ayAng…SeMoga dI perMudahkan seGala urUsan…kUatkan seMangat… “ Maka mereka yang mengetahui […]

Categories
Uncategorized

Macam mana la ibu tak membebel ?

Assalamualaikum dan hai semua .. hurmmm nak luah perasaan lagi. Semoga bila anak dah besar nanti baca lah niat murni ibu. Di harapkan anak-anak faham dan maafkan ibu. Saya ni bukan lah sejenis perempuan yang suka membebel. Saya suka duduk diam diam dan buat hal sendiri. Dulu sebelum berkahwin , saya seorag yang happy go […]

Categories
Uncategorized

Penting ke melatih anak ke tandas sendiri a.k.a potty trained ?

Ermm topik , Adakah penting melatih anak ke tandas sendiri a.k.a potty trained ? terlintas di fikiran nak tulis. Selepas ada orang tanya , ” eh syamim pakai pampers lagi ? ” yah .. syamim dah 2 tahun 5 bulan. Dalam gambar tu syamim tahun lepas. Sekarang walaupun baru berusia 2 tahun 5 bulan dah nampak masam […]

Categories
Uncategorized

Sambutan hari guru 2016 #LAILA7YEARS

Allhamdulillah , cikgu kirimkan gambar dan video anak yang buat persembahan untuk Hari Guru pada tahun 2016. Laila .. dah banyak kali buat persembahan ni. Sekolah tu memang semua anak murid akan terlibat. Cuma bila dah besar sikit tu kurang lah nak share gambar. Selain laila ada lagi 2 orang kakak bersekolah di sekolah yang […]

Categories
Uncategorized

Anak

20/6/2015 – Hari puasa ke dua. Baru balik iftar anjuran rakan blogger. Eh .. anak dah besar … allhamdulilah. NURUL ALIYA SHAKIRA 11 TAHUN NURUL HUSNA 8 TAHUN NURUL LAILA MADIHAH 6 TAHUN MOHAMAD SYAMIM 1 TAHUN 7 BULAN Ayah di surabaya ..

Categories
Uncategorized

Si pelat yang manja

Umur 3 tahun 🙂