Categories
Life & Style

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang

Allhamdulillah. Tahun 2019 ni nak perbaiki apa yang kurang pada tahun 2018. Jadi kita mulakan dengan pergi facial muka agar glowing dan tak kusam. Menampilkan wajah penuh keceriaan gitu. Saya di beri ruang dan masa ” me time ” oleh suami. 5 anak suami jagakan sekejap. Dan saya di hantar ke SPA kecantikkan di DrMedispa […]

Categories
Family Travel & Best Place

Tak tahu mana nak pergi untuk bercuti? Jom ke Langkawi Wildlife Park

Hellloooo uols. Sekarang ni baru awal-awal tahun, feeling feeling new year lagi kan? Apa lagi. Sapa yang tak sempat pergi bercuti waktu hujung tahun, atau pun korang yang dah bercuti tapi gatal nak bercuti lagi, jom lah bercuti lagi. Takde sapa marah. Janji korang jangan abaikan kerja korang tu sudah. Kang nanti bos marah-marah baru […]

Categories
Info

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019

Hari ni saya nak share pengalaman saya buka akaun bank untuk perniagaan di Maybank. Sebenarnya dah lama dah nak buka akaun ni. Dari tahun 2018 ke tahun 2019. Jadi sebab malas nak bertangguh sesuai dengan tahun baru. Jadi saya tidak berlengah lagi. Terus ke cawangan maybank terdekat dan submit borang. Jadi ramai kawan-kawan di facebook […]

Categories
Family

Hari pertama syamim sekolah

Ayah dia ambik hari ni.. alaa syamim .. ” tak nak pergi pra , nak pergi sekolah korang la ( una dgn laila ) ” sebab dapat duit belanja ” bestnya balik awal , laila dgn una balik lambat tak best ” ibu suruh salin baju esok nak sekolah ” laaa.. banyak nya kena pergi […]

Categories
Family

Syamim dah masuk pra 2019

Allhamdulillah , anak manja akhirnya akan berpisah dengan ibu dia. Bukan main susah nak lepaskan syamim ni. Dia manja sungguh. Orang kata anak lelaki lebih manja dari anak perempuan , ya betul sangat-sangat. Saya pun rasa macam tu. Itu sebab orang dulu-dulu jarang mengajar atau menyuruh anak lelaki buat kerja rumah agaknya. Ada lagi orang […]

Categories
Adsvertorial

Affordable home renovation tips for HDB

With so many HDB around Singapore, such as HDB Pasir Ris, getting yourself a new home is not difficult as long as you meet the criteria. Have you recently gotten yourself a new home? Are you planning to renovate your new home but you have no idea on where to start? Fret not, this article […]

Categories
Life & Style

Cermin mata rabun jauh ala korea murah

Tahun baru menjelang.Saya telah pun buat cermin mata ala korea murah murah di sungei wang plaza Kl. Cermin mata pun nak kena tukar , hasil dari menjahit sikit-sikit saya simpan dan buat cermin mata. Jadi lah. Cermin mata lama masih boleh pakai , Ada calar sikit pada cermin. Bautkan tidak selasa sangat. Tapi frame masih […]

Categories
Food & Recipe

Cara masak nasi goreng sardin / Resepi nasi goreng sardin

Cara masak nasi goreng sardin , resepi nasi goreng untuk keluarga besar. Mudah dan cepat boleh makan. Klik cara masak bergambar di dalam.

Categories
Food & Recipe

Resepi kuih kaswi kenyal guna sukatan cawan

Sejak dah pandai buat kuih kaswi ni kan. Pandai la nak tempek resepi di blog pula. Allhamdulillah. Blog dah okay sikit. Mood dah cantik sikit. Anak yang paling kecik dah tak banyak ragam. Hutang dah banyak nak settel. Apa lagi kita nak ? Masak la kerja nya. Hobi lama kembali lagi. Iaitu masak dan tempek […]

Categories
Info

Dividen ASB 7.00 sen seunit bagi tahun berakhir 2018

Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) hari ini mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak (dividen / bonus ASB ) yang akan di terima oleh pelabur pada 2018 ialan sebanyak 6.50 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember ini. Saya sebagai pelabur kecil kecilan turut akan menerima […]