Categories
Info Life & Style

Masaalah unknown caller id

Masaalah unknown caller id timbul selepas aku tukar fon yang beli di maxis center dan menggunakan line maxis. Cara untuk selesaikan masaalah ini kena baca lerr

Categories
Info

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019

Hari ni saya nak share pengalaman saya buka akaun bank untuk perniagaan di Maybank. Sebenarnya dah lama dah nak buka akaun ni. Dari tahun 2018 ke tahun 2019. Jadi sebab malas nak bertangguh sesuai dengan tahun baru. Jadi saya tidak berlengah lagi. Terus ke cawangan maybank terdekat dan submit borang. Jadi ramai kawan-kawan di facebook […]

Categories
Info

Dividen ASB 7.00 sen seunit bagi tahun berakhir 2018

Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) hari ini mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak (dividen / bonus ASB ) yang akan di terima oleh pelabur pada 2018 ialan sebanyak 6.50 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember ini. Saya sebagai pelabur kecil kecilan turut akan menerima […]

Categories
Info

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X – AM Bab 2 – Kesalahan Dan Penalti Tambahan Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll. (1) Seseorang yang— (a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar— (i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan (ii) memulakan penghantaran, apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain […]

Categories
Info

Blog Puanbee.com bermula baru

Hai semua. Maaf lah blog puanbee.com terlalu banyak masaaalah sampai tak mampu nak di sebut  di sini.  Blog di hack dari dalam , dan susah untuk di pulihkan , makan masa dan kos.  Saya dah malas nak fikir so saya minta pihak hosting just buatkan seperti baru. Semua artikel lama di pindahkan di bawah sub […]

Categories
Info

Semakan keputusan SPM 2016/2017 melalui SMS

Assalamalaikum dan hai , Keputusan SPM 2016 akan keluar pada 16 Mac 2017 ini. Semua calon yang mendaftar SPM boleh mengambil keputusan SPM di sekolah masing – masing bermula 10 pagi. Selain pergi ke sekolah , calon SPM juga boleh membuat semakan keputusan SPM melalui SMS ( mySMS 15888). Perkhimatan mySMS akan di buka pada 16 […]

Categories
Info

20 Mac 2013 Keputusan SPM keluar | Cara semak keputusan SPM secara online dan sms

Yeay! Keputusan SPM akan keluar pada 20 Mac 2013 ini. Bedebar pula saya rasa (mengada). Sabar ye saya melawak sikit. Tanggal 20 Mac jam 10.00 pagi nanti boleh lah ramai-ramai buat lawatan ke sekolah masing-masing , jika tidak berkesempatan boleh lah ikuti cara nya di sini untuk semak keputusan SPM secara online dan sms. Semoga […]

Categories
Info

Cara semak keputusan SPM SMS dan Online

Kini semua pelajar yang telahpun mengambil peperiksaan SPM 2011 merasa sangat berdebar-debar, kerana keputusan SPM mereka boleh mula di ambil mulai hari ini 21 mac 2012. Bermula jam 10 pagi keputusan SPM akan mula di keluarkan di sekolah-sekolah. Kini para calon boleh menyemak keputusan SPM mereka melalui dua cara, pertama pergi ke sekolah dan tunggu […]