Tragedi Samurai Beef Burger mcD

Ada orang kata samurai beef burger mcD ni adalah makanan ‘trend’ atau makanan bermusim , sesiapa yang makan beger samurai ni adalah orang yang ikut trend .. hahaha .. sabar je lah dengan kenyataan macam tu kan. Saya tak boleh tengok atau dengar nama burger samurai ni , teringat satu tragedi di Hospital dengan kay.

burger samurai mcd

Kisah orang sakit kay .. mengidam burger McDonald , tak kisah burger apa tapi asalkan dari McDonald , kalau dia cakap nak .. maknanya kena cari sampai dapat .. selalu saya jaga orang sakit macam tu , dulu pernah jaga adik masuk wad pun sama , pernah jaga mak pun sama juga , pernah jaga arwah abah kat wad pun sama , pernah juga melayan arwah ayah mentua pun sama. Pendek kata kerenah orang sakit semua sama .. di ibaratkan ibu mengandung yang mengidam. Serius ..

burger samurai beef mcd

Gambar kay tengah khayal , ajak makan dia angguk kepala tapi tak boleh buka mata .. tapi sekarang kay dah baik ..alhamdulillah ..

Satu hari tu kay sebut teringin nak makan burger mcd , esoknya saya ke mcd beli burger samurai 2 biji , satu untuk saya , satu untuk kay … siap tak bagi tahu kay dulu .. surprise konon-kononya ..

Nak tahu apa jadi ?

Kay tak boleh makan daging … memang kay kena pantang daging … ok .. saya yang kena surprise balik …

Jadi … saya kena makan dua-dua burger tu ..

Lepas tu … punya ramai kawan-kawan dia datang , sedara mara , abang sepupu dia datang .. sia sebut pasal burger mcd tu .. dia memang teringin sangat .. jenuh pulak mintak maaf kat kay waktu tu ..

Ok lah ..lepas tu saya jaga kay sampai malam dalam pukul 11 gitu .. lepas tu adik yang bongsu sampai … saya kena jemput adik dari stesen pudu .. disebabkan saya tak tahu jalan di KL ni , maka saya sesat lagi .. hahaha .. adoi .. memang kerja sesat 24 jam je lah .. lepas tu … kay pesan .. beli mcD dan hantar balik ke hospital ..

Korang bayangkan …… jam 2 ptg saya pergi , sampai 11 malam jaga dia , lepas tu jalan seluruh KL sesat entah kemana-mana , dah jumpa jalan ambik adik dan kena beli Mcd lagi ? cer bayangkan tapi nasib baik ada abang sepupu dan isteri tolong order Mcd dari hospital je ……. tapi saya kena juga pergi hospital sebab diorang nak belanja saya makan sekali lagi ..

balik rumah jam 2 pagi.

Memang tragedi … dan ya .. saya ratu sesat di KL nih ..

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *