Pemandangan Di Peneng Port : Pangkalan Sultan Abdul Halim

Salam & Hai pembaca semua , ini entri ke dua di bawah kategori percutian saya ke peneng , sekadang nak berkongsi gambar-gambar kenangan ketika berada di dalam Feri di Pangkalan Sultan Abdul Halim, sangat cantik ciptaan Tuhan. Cantik kan , kalau lah ada camera DSLR …. berangan sudah. Jom layan gambar lah ye.

Pangkalan Sultan Abdul Halim
Pangkalan Sultan Abdul Halim

Tahu tak Pangkalan Sultan Abdul Halim pernah mengalami kemalangan ? Pangkalan Sultan Abdul Halim runtuh di tepi laut Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia. Ia berlaku pada hari Ahad, jam 4.40 petang, 31 Julai 1988. Suasana panik itu menyebabkan 32 orang mati dan 1,674 orang lagi cedera.
Laluan kanan jambatan terminal masih boleh digunakan. Pengguna lain pula beralih kepada Jambatan Pulau Pinang yang jauh dan lebih cekap. – wikipedia

Sejarah lama , kini tidak lagi , nampaknya Pangkalan tersebut sudah pun ada perkhidmatan yang lebih cekap.

pemandangan sekeliling di Feri peneng

pemandangan sekeliling di Feri

gambar laut di Pulau Pinang

Ok tak ? tunggu update pasal ni seterusnya , dah happy balik .. blog semakin pulih dari penyakitnya ..penyakit blog ni hanya saya je yang tahu dan terasa , kalau tak di tukar theme blog ni makin lama makin kurang useronline disini , buat penat jek apply initty .. hehehehe.

Jom tengok entri lain pasal Pulau Pinang DISINI

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *