PERKEMBANGAN SAYA DI 38 MINGGU KEHAMILAN

38 MINGGU KEHAMILAN DAH !!!!! Rasakan .. nak menjerit.. dalam hati ni kadang-kadang berdoa semoga baby cepat keluar , kadang-kadang berdoa supaya baby lambat sikit keluar supaya ibu dapat menjahit dan siapkan tempahan sikit. Tapi kan .. ayah telah di offer kerja. Beriya iya bos tu nak ayah kerja dengan dia , walaupun bukan pilihan

Anti HFMD/FLU SPRAY dari THYMOS LONDON

Assalamualaikum dan hai semua … apa khabar ? sihat ke ? Saya dan sekeluarga allhamdulillah, beransur baik. Selepas satu keluarga di jangkiti demam dan flu , saya dah tak berani memandang enteng terhadap kesihatan anak-anak. Enam orang demam serentak bukan perkara mudah. Kerana takutkan tragedi ini berulang saya pun dah mula mencari-cari satu produk yang

Apa yang di takuti semasa mengandung – klinik gigi kota damansara

Assalamualaikum , hai .. apa khabar semua ? haaa siapa setuju jika saya katakan .. salah satu masaalah atau sakit yang akan datang semasa mengandung dan sangat di takuti oleh ibu mengandung biasanya …. ialah sakit gigi. Ya ampun … semasa mengandung kalsium amat di perlukan oleh ibu megandung untuk pembentukan tulang janin. Jika tak

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada

Baby Balm Tok Syed – Pilihan baby balm untuk bayi dan seisi keluarga

Assalamualaikum dan hai semua , Baru sempat ya nak update blog. Entri khas untuk Baby Balm Tok Syed. Jadi .. baby saya belum keluar. Ini persediaan untuk menimang cahaya mata ke –  5. Barangan telah di beli sedikit demi sedikit. Tidak beberapa bulan je lagi. Berdebar juga walaupun kelahiran anak nombor 5. Walaupun nama nya

DIY : Ubahsuai tshirt ibu jadi tshirt anak

Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh. Baju dah siap :

Hari pertama cuti sekolah dan Katil ikea preloved

Assalamualaikum , hai hai hai. Hari pertama cuti sekolah. Dalam kepala nak buat banyak program lah berkenaan anak-anak. Tapi perkara pertama kena buat adalah kemas bilik anak dan rak buku. Rumah kecik saja , tak kemas setiap tahun macam ni memang tak boleh lah. Nanti tak cukup ruang. Lepas tu , untuk beri suasana lapang