Nak beli domain Dan Hosting ? di mana ? Cara-cara daftar domain !!

Entri 1/2011 update 13/5- sewaktu enti ini di buat saya hanya berdomain ..saya baru lagi berhosting setakat ni memang berpuas hati..

Seperti yang korang semua tahu bee baru jer berdomain dan bee kecoh satu kampung kan..haahaa bukan per bee hanya nak berkongsi benda baik jer..apa salah nya kan..then ramai tanya kelebihan berdomain dan bee dah buat posting tentang kelebihan berdomain .. sekarang ada lagi yang bertanya kat mana nak beli domain pulak..maka keluarlah entry nih…terima kasih juga buat rafina mimi…

Untuk beli domain bee cadangkan beli dengan Netkl nih sebab ..proses pembelian senang giler..then kalo korang tak faham apa-apa korang boleh tanya kepada pihak NetKl secara live tau ! bee pun sebelum membeli domain nih dah banyak pikir, tanya sana sini dan tak puas hati lagi bee chat dengan pihak NetKl ..masa tuh bee borak dengan ENZUL. peramah orangnya..tengok foto di bawah

Lepas chat dengan ENZUL dia email semua detail masa kita borak tadi, sungguh ber etika tau!

nak daftar pun senang jer hanya pilih nama domain dan tempah domain..dah tempah sampai invois email , then kita bayar dan reply balik invois tu berserta detail pembayaran..

pastu tak sampai 5 minit blog kita dah pun bertukar nama..hihih eh ! tapi ini untuk domain sahaja tau..hosting still blogspot..kalau beli domain + hosting bee tak tahu lah proses nye mcm mana , tapi bee yakin lah mesti senang punya…

korang nak tempah klik jer banner nih tau…

dan kenapa bee asyik minta korang klik banner tu ? sebab lepas dah membeli kita boleh jadi agen affiliates NetKl ..setiap pelanggan yang kita rekomenkan pada pihak NetKl akan dapat bayaran…

Harga domain = RM31.60/tahun
Untuk pelanggan baru yang nak kan pihak NetKl settingkan pemasangan domain dikenakan harga RM3.00 sahaja.

jadi untuk pertama kali kita bayar RM 34.60 dan tahun-tahun berikutnya kita hanya bayar RM31.60 jelas tak ? erm kalau ada nak tanya klik jer kat livechat NetKl tu ..pasti korang dilayan..ok kalau berminat klik banner yer…


Jenama Kami yg sudah Tersohor!=
Pakej Webhosting yg Berbaloi!=
Layanan-Pelanggan yg Hebat!=
Komisyen dari 10% – 25%!=
Bonus Sign-up PERCUMA : RM2=
Peluang memenangi FREE webhosting!=
Paparan Statistik Komisyen Real-time!=
Minimum Payout Rendah (hanya RM50)=
Jangka-hayat Cookie : 60 hari=
Cara Payout: Cheque / Bank Transfer

Untuk Hosting pula terdapat pakej – pakej yang berlainan … pakejnya mengikut data dan bandwidth .. Dan ini adalah yang paling sesuai untuk orang yang baru nak cuba menggunakan hosting sendiri

RM70.00 MYR Annually (Free Domain)
RM130.00 MYR Biennially (Free Domain)

myWordpress
Buy hosting only, ( and you’ll get 1 domain for FREE )

We will automatically install WordPress in your hosting – for FREE, and import all your data (entries/comments) from your old blog, upon request. (ini penting semua set up akan di lakukan oleh pihak NETKL , )

500 MB Storage Space
10 GB Monthly Bandwidth
1 MySQL Databases
10 Sub Domains
NO Addon Domain (Quota)
1 Parked Domain (Quota)
3 e-mail Accounts
3 FTP Accounts
FREE Setup
FREE 1 Domain

FREE 1 Domain (valid for .com, .net, .org, .biz, .info, or, .name ONLY)?

Satu kelebihan NETKL ialah mereka boleh melayan segala pertayaan kita 24 jam , tk tidur depa ni kan..tapi itulah hakikatnya …

Semunya senang sahaja yang penting jika dah berniat nak berhosting sendiri tu teruskan je , saya sendiri pun tk pernah belajar apa-apa pasal domain dan hosting tapi boleh je , jangan risau tutorial belambak di google , kawan2 ramai boleh tolong ..

Kalau rasa nak senang lagi ? upah je saya hehehe ….. kautim kemudian eh !!

Please follow and like us:

Puanbee

Ibu kepada 5 orang anak , Work at home mom ( WAHM ) sebagai tukang jahit. Berumur 35 tahun , sentiasa mempunyai semangat yang tinggi. Suka " cari " kerja. 😍

47 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.