kek coklat lembab yang benar-benar lembab

Akhirnya.. saya dapat resepi kek coklat lembab yang benar-benar lembab , sebelum ni banyak kali saya cuba buat kek coklat lembab , ada banyak masaalah .. warna tak cantik lah .. bila pegang kek berderai lah .. manis sangat lah .. kering lah .. tak cukup lembab .. tak masak .. dan macam-macam lagi masaalah .. akhirnya dapat dah resepi yang sedap dan best ..puas hati ..

Terima kasih pada sahabat baik daku EMA – semasa di kampung sempat juga , saya berguru dengan ema ni .. ema pula belajar cara buka blog dari saya , dan saya pula belajar buat kek dari EMA .. pok pek pok pek .. dekat 2-3 jam juga , sampai si suami daku ajak adik ipar pergi bejalan , boring katanya bini tak layan dia .. hehe .. sorry bang .. bukan selalu nak balik kampung tu .. nanti balik kl layan kaw2 punya ..

kek coklat lembab yang benar-benar lembab

Cantik je jadinya .. memang best .. tapi setelah letak topping tu , ingat nak beku kan sikit , tapi tak sempat .. anak-anak semua gelabah nak makan sangat-sangat dah .. so potong lah semasa topping tu masih cair ..

kek coklat lembab yang benar-benar lembab

Budak-budak suka sangat lah …

kek coklat lembab yang benar-benar lembab
kek coklat lembab yang benar-benar lembab .. Dah Lincin

sampai pinggan pun di jilatnya .. tu semua kerja si baby .. dia tak makan kek tapi jilat topping saja .. nanti buat lagi lah .. Teringin nak berniaga kek dengan jiran-jiran , tapi tak tahu bagaimana nak mula ..kehkehkeh ~ sebab saya kan perantau .. tak berapa baik dan kenal dengan jiran semua .. sebelah menyebelah je kenal pun .. ?Untuk resepi sila ke Sini

p/s : asyik nak menternak lemak saja .. nak rekomenkan blog EMA tu tapi lupa lak link blognya ..

53 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *