Hari Pertama Una + Laila Dan Kakak

Curi-curi ambil gambar una mengaji , gambar kakak tak dapat nak ambil sebab dia mengaji secara “part time” semasa waktu rehat di KAFA , tapi una memang mengaji sebelum masuk ke tadika , ni semasa dia sihat .. nampak sikit isi .. sekrang una dah tinggal tulang ..kesian una ..

Ustazah baru ni , kami panggil umi ..

una mengaji , 5 tahun , 2012

Tak citer lagi cam mana una di hari pertama kan ?
Haa mcm tu lah tengok gambar di bawah ni , una okey .. banyak senyum je .. tegur kawan-kawan pun tak .. senyum je .. sambil tengok kiri kanan , kita tengok dia pun rasa nak senyum juga..

semasa ambil una dai balik tadika dia tanya ..

“kenapa tadi ibu tengok una , ibu senyum je “

“dah hang pun senyum je , ibu pun rasa nak senyum lah “

Hari pertama una , una okeyyyy kan ..

Yang tak okey baby laila tu .. boleh dia nak masuk duduk sebelah una , nak belajar sama ..

semasa una nak letak kasut di rak kasut , baby pun tanggal selipar dia , letak juga di rak kasut ..

pastu ajak balik tak mau . menagis punya kuat ..sambil cakap ..

“tak nak tinggal una ..”

Pandai pulak tak nak tinggal una , padahal baby ni suka sangat buli una tu , tarik rambut lah , cubit-cubit , tampar una , tolak una … sekali una pergi sekolah tau pun sunyi ..

una di hari pertama masuk tadika

Lepas ambik una je , punya nampak baby rindukan una , siap cium dahi una dan cakap ..

“ermmm ayam(sayang) una “

lawak lak tengok gelagat bebudak ni , selalunya baby nak cakap sayang una jangan harap lah , sebab una manja dan baby garang , baby tak nak bagi una bermanja2 dengan ibu , tu yang una selalu kena buli ..

kakak KAFA 2012

Citer pasal una dan baby jerk tak best gak kan , meh tengok gambar kakak ni , rasanya kurang lah citer pasal kakak dalam blog ni kan .. apa nak buek ..saham kakak dah kurang ..dia pun malu dah , tak berapa nak bergambar seperti adik-adiknya .. makin matang ..

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *