Drama Seindah Sakura TV3

Akhirnya drama Seindah Sakura akan ke udara pada 7 mei nanti , saya agak lepas drama Cinta Emelda ni habis kot .. Drama Cinta Emelda tu best juga…. berbelit-belit ..saya suka .. dah lama nantikan drama Seindah Sakura ni ke udara di TV3 , Saya dah pernah buat entri pasal drama Seindah Sakura ni pada 9/2 kelmarin lagi , tau-tau dramanya di tunda ..

Bukan apa , saya ni sangat sukakan lakonan Zul Huzaimy , dan saya tak sabar tunggu drama arahan beliau ni .. Comfirm punya saya tengok hari-hari … Siapa cakap asyik nak sokong artis luar je ? tak de tak de…

seindah sakura arahan zul huzaimy

Drama terbitan Temenggung Pictures Sdn Bhd ini menampilkan Fahrin Ahmad sebagai seorang cikgu manakala fasha Sandha memegang watak seorang murid miskin dan bermasalah di sekolah. Kalau ikut jalan cerita Novel watak Cikgu Airil ( fahrin ahmad ) pada permulaannya bersangka buruk dengan Shaqira (fasha Sandha) kerana menyangka Shaqira adalah pelajar yang bermasalah.

Kemudian wujud perasaan simpati seterusnya Cikgu Airil jatuh hati dengan Shaqira. Tapi kerana fitnah mereka berpisah, Cikgu Airil bawak diri ke luar negara manakala Shaqira pulak akan melalui pelbagai dugaan sampai ke tahap dia perlu berkahwin dengan datuk Walid , bapa saudara kepada Cikgu Airil.

seindah sakura fasha sanda dan fahrin ahmad

“Sejujurnya aku tak bisa bersembunyi di sebalik perasaan ini” – Drama seindah sakura ini di adaptasi dari Novel Seindah Sakura Karya Liza Zahira

seindah sakura slot akasia tv3

Ermm layan kot drama ni , Fasha Sanda belakon mesti sedih kot .. Entri yang pernah saya buat berkaitan Seindah Sakura:

Drama Seindah Sakura Slot Akasia TV3 (Promo)
Ost Seindah Sakura – Harapan

Video Seindah Sakura TV3

Montaj Seindah Sakura arahan Zul Huzaimy Marzuki 24 Episod SLOT AKASIA 7 Mei 2012

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *