Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Hahaha tengok tak semalam , saya tengok depan-depan je , si suami ada , apa lagi remote dia yang pegang , orang lelaki bukan nak layan drama begini .. bosan katanya .. hari ni saya cari link download biar mimpi sampai ke bintang , dah jumpa satu .. nak download dan tengok semasa dalam perjalanan balik ke kampung .. tak lah bosan sangat.

Klik sini untuk download link biar mimpi sampai ke bintang

Download Link Biar Mimpi Sampai Ke Bintang

Saya rasa best kot drama biar mimpi sampai ke bintang ni , mula-mula tengok pun dah rasa kelakar ..

Cerita pendek

Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.

Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.

28 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *