Dia pergi dah sebulan ..

salam bahagia semua :)
semalam saya pergi lah bawak anak2 jejalan nak mencari rumah sewa untuk kakak saya .. dah lama tak keluar tanya khabar jiran2 .. lepas tu singgah lah di rumah seorang kakak ni .. dulu selalu je singgah di rumah dia anak main2 disitu .. selalu jugak anak saya kena marah dengan nenek disitu .. kelmarin pergi rumah kakak tu .. tanya dia nenek apa khabar ? nenek tu memang garang tapi kena faham lah orang tua memang gitu kan …

tau apa jawapan kakak tu .. dah sebulan nenek kembali ke rahmatullah … astafirullah al azim .. saya boleh tak tahu jiran2 ada yang meninggalkan dunia .. ini lah dia kalau kita tinggal di rumah flat/ apartment .. buat hal sendiri sampai tak tahu apa jadi disekeliling … kakak tu cakap .. ko duduk jauh , block lain tak tahu tak pe juga .. ini atas bumbung pun tak tahu juga .. erkk.. tengok .. kalau kita tak peka .. semua kita tak ambil tahu .. sampai masa kita nanti siapa nk ambil tahu ?

ermm rasa bersalah pada kakak tu … tapi tak de siapa sampaikan pun :( rindu pulak nenek yang suka marah2 tu ..

Dah sarapan ? meh tengok sarapan PB hari2 .. oat oat oat .. 3 mangkuk comel untuk anak2 yer..

32 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *